DANIKA OYSTREK











SHOW:  All  Place-Based  Textile  Wood  Space  [me]

Mountain View Cemetery Redesign

[2020]

Place-Based, Space

Through observing interactions within public space during the COVID-19 pandemic, I realized cemeteries were a point of conflict. They are a place for communities to connect safely and are often the largest greenspaces in cities, yet there is inherent guilt within recreational use. The implementation of organic, topography-based footpaths dissuades the vehicular hierarchy of the space. Mourners who approach the plots in cars can do so through access on the north, south, and west ends of the cemetery, but central plots must be approached by foot.
[PROCESS]


Iterating on pathbased solutions which consider landmass, mountain views, existing trees, and the accessibility of points of entry.
Inks found during site walks, used to create concept drawing. 




©  Copyright Danika Oystrek 2021
Living and working on unceded xʷməθkʷəy̓əm (Musqueam), Sḵwx̱wú7mesh Úxwumixw (Squamish) and səl̓ilw̓ətaʔɬ (Tsleil-Waututh) territories.